OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ
Oyun çocukların hem ruhsal hem fiziksel birçok ihtiyacını karşılar. Bilişsel eğitimden dil eğitimine kadar tüm gelişimsel alanlarını destekler. Eğer bunun bilincinde olursak çocuklara zengin bir gelişim desteğini, yaşamsal tecrübeyi oyunlar aracılığı ile verebiliriz. Minik bebek dünyaya geldiğinde dünyaya yabancıdır. Geldiği yeri bilmek, benimsemek, adaptasyon göstermek için birkaç şeye ihtiyacı vardır. İhtiyaçlarının karşılanmasına, güvenilir bir ortama ve yetişkine, bir de oyunlara… Oyunlarla varlığını ve benliğini fark eder. Cinsiyetini, kendisinden başkalarını, sosyal hayatı, duygularının varlığını oyunlarla deneyimler.
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun çocuklar için nefes almak kadar doğaldır. Çocukların evrensel ifade biçimidir. Oyun sadece normal çocuk gelişiminin desteklenmesi için gerekli değildir. Aynı zamanda pek çok terapötik güce de sahiptir. Çocuk olmalarına izin verildiği ve tamamen kendileri olmakta özgür oldukları sinyali verildiği bir yerdir oyun terapi odası.
Oyun terapisinin gayesi, çocukları büyüme sürecinde anlamak ve yardımcı olmak çerçevesinde geliştirmeye ve ilerletmeye çalışmaktır. Oyun terapisi ile; çocuğun en iyi şekilde büyümesinin ve gelişmesinin sağlanabilmesi için gerekli oyun materyalleri tedarik edilerek, oyun boyunca kendisini tamamen ifade edip kişiliğini (duygular, düşünceler, deneyimler ve davranışlar) keşfedebileceği güvenli bir ilişki ortamı ve çocuğun doğal iletişim çevresinin kurulması sağlanır.
Oyun terapisi tanı koymaz; çocuğun kendi kendisini tedavi etmesini, iyileştirmesini sağlar. Çünkü her çocuğun içinde bu güç vardır. Terapi bunu ortaya çıkarır. Oyun terapisinde üzerinde durulması gereken en önemli şey; terapist ile çocuk arasında ilişkinin iyileştirici gücüdür. Çocuktaki semptom, çocuğun ailesini de işin içerisine alır. Oyun terapisinde aileye de eğitim ve destek verilir. Ortak işbirliği yapılır.
Eğitimin Amacı
Danışan Odaklı Bir Bakış Açısından Oyun Terapisini Teorik Olarak Anlamayı Sağlamak
Çocuklarla Terapotik Şekilde Çalışmayı Öğrenmek
Ebeveyn-Öğretmen ile Çalışmayı Öğrenmek
Pratik Egzersizler
Oyun Terapisini Kullanmamızın Sebepleri
Oyunla İletişim Kurmak
Oyun Terapisinin Temalarını Anlamak
Çocukların Kişisel Kontrol ve Sorumluluk Anlayışlarının Gelişmesine Yardımcı Olmak
Terapötik Limit Koyma
Sonuçlandırma
Eğitimin İçeriği
Eğitim, katılımcıları oyun terapisi hakkında bilgi sahibi yapmayı amaçlamaktadır. Eğitime katılanlar oyun terapisinin tarihini, oyunun nasıl iyileştirici olduğunu öğrenecekler ve en yaygın oyun terapisi ve iyileştirici oyun yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacaklardır. Eğitimde anlatılan tüm oyun terapisi yaklaşımları hakkında uygulama yapılacaktır.
3 Mayıs Pazar
Oyun Terapisine Giriş
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
17 Mayıs Pazar
Filial Terapi
Gelişimsel Terapi Yöntemleri
24 Mayıs Pazar
Sanat Terapisi
Kum Terapisi
Kukla Terapisi
31 Mayıs Pazar
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocuklarla Oyun Terapisi
Karşı Gelme Bozukluğu Olan Çocuklarla Oyun Terapisi
Kısa Dönem Oyun Terapisi
7 Haziran Pazar
Taciz Yaşamış Çocuklarla Oyun Terapisi
Anne-Babası Boşanmış Çocuklarla Oyun Terapisi
EĞİTİMCİ:
Oyun Terapisti Serap Buharalı
EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:
Katılım Belgesi (Ruh Sağlığı Derneği Onaylı)
EĞİTİM ÜCRETİ:
Her modül için 300 TL+KDV (KDV Dahil 354 TL)
Başvuru için tıklayınız.
Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.
Başarılar dileriz.
Ruh Sağlığı Derneği & Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi