DİKKAT EKSİLİĞİNDE KULLANILAN TESTLER EĞİTİMİ 

DERSİN TANIMI

Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu; çocukluk çağında başlayan, etkisi tüm yaşamına yayılabilen bir nöropsikiyatrik bozukluktur. Erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çocukluk döneminde daha çok belli olsa da erişkinlerde de görülmektedir.

Eğitimin Amacı:

Ruh Sağlığı alanında çalışan profesyonellerin Özgül Öğrenme Güçlüğü’nü tanılamada kullanılan BİCHER ÖÖG Test Bataryasını kullanma konusunda yetkinlik ve yeterlilik sahibi olmak.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

D2 DİKKAT TESTİ: D2 Dikkat testi bir performans testidir. 9 ile 60 yaş aralığında bulunan kişilere güvenilir bir şekilde uygulanmaktadır. Bireysel olarak uygulanabilir ya da grup olarak bir test yapılır. Dikkat testinin kendi içerisinde belirli materyalleri bulunmaktadır. Test 14 satır ve her bir satırda farklı karakterler bulunan bir sistemden oluşur.

FRANKFURTER DİKKAT TESTİ: 60 ile 72 ay arası çocuklar için uygun olan bir testtir. Bu test içerisinde elma ve armut resimleri oluşur. Testin en fazla 90 saniye süresi içerisinde bitirilmesi istenir ve testi uygulayan çocuk bu süre içerisinde testi bitirmeye çalışır. Böylelikle dikkat seviyesi ölçülmektedir.

BURDON DİKKAT TESTİ: Burdon dikkat testi, çocukların dikkat düzeyleri hakkında bilgi sahibi olmak için yapılan bir değerlendirme testidir. Genellikle çocukların dikkat gücünü ölçmek ve bu konuda desteğe ihtiyacı olan çocuklara destek olmak için yapılan bir testtir.  Dikkat dağınıklığı probleminin küçük yaşta önüne geçilebilmesi için yapılan bu testler uzman kontrolünde yapılmalı ve doğru değerlendirmeler ile adım atılmalıdır.

BENTON GÖRSEL BELLEK TESTİ: Görsel mekansal belleği ölçen bir performans testidir. 8 yaş ve üzeri bireylere uygulanabilir. Benton Görsel Bellek Testi, şekil belleğini anlık ve gecikmeli olarak değerlendirebilmektedir. Bunun da ötesinde, görsel belleği; görsel algılama ve motor yeteneklerden ayırt edebilmektedir.

İZ SÜRME TESTİ: Görsel-motor tarama, psikomotor hız, planlama, sayısal bilgi, soyut düşünme, uyarıcının fiziksel özellikleri tarafından yaratılan tepki eğiliminin ketlenmesi, kurulum değiştirme ve engellenmeye karşı toleransı 8-79 yaş aralığında ölçer. Beyin hasarını ve genelde merkezi sinir sisteminin hasarlarını değerlendirme ve tanılamada, frontal lobun işlevsel bozukluklarında, demanstaki ilerleyici bilişsel yıkımı izlemede, duygusal bozukluğu olanlarda yaygın olarak kullanılır.

STROOP TESTİ: Stroop Testi, bireyin bilişsel kontrolünü ve dikkati yönlendirme işlevlerini ölçmeye yarayan psikolojik testlerdendir. Test, dikkat temelinde seçici dikkati inceler. Bu çerçevede bakıldığında ilk olarak dikkati tanımlayabiliriz.

SAYI DİZİSİ TESTİ: 5-12 yaş grubuna uygulanır. Dikkat, kısa süreli belleğin değerlendiren nöropsikolojik testtir.Test Koppitz tarafından 1977’de geliştirilmiştir. Prefrontal korteks ve Hipokampus işlevlerine duyarlıdı

YILDIZ SİLME TESTİ

SNAP IV ÖLÇEĞİ

WENDER UTAH DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ

CONNER’S DERECELENDİRME ÖLÇEKLERİ

 

Eğitmen:

Psk. Dan. Mehmet Biçer

Kimler Katılabilir:

1-Özel Eğitim Bölümü (İşitme, Görme, Zihinsel Engelli Öğretmenlikleri)  

2-Psikologlar

3-Psikolojik Danışmanlar/Rehber Öğretmenler

4- Psikiyatriler

5- Sosyal Hizmet Uzmanları

6- Okul Öncesi Öğretmenliği

7- Çocuk Gelişimi Uzmanları

8- Sınıf Öğretmenleri

Eğitim Sonunda Verilecek Belge Nerede Kullanılır :

1-Rehabilitasyon Merkezleri

2-Psikolojik Danışmanlık Merkezleri

3-Klinikler

4-Engelsiz Yaşam Merkezleri

5-Özel Okul ve Kreşlerde Destek Eğitim Odaları

6-Destek ve Eğitim Merkezleri

7- Özel ve Devlet Okullarında

 

SERTİFİKA-ONAY

Ruh Sağlığı Derneği onaylı uygulayıcı sertifikası verilmektedir.

ÖZGÜN YANI

Özgün hazırlanmış test yorumlama programları Web 2.0 eğitim araçları yetişkin için öneriler 

Eğitim günleri:

3-4 Haziran 2023

Eğitim Programı:

10:00-17:00

Eğitim Ücreti:

700

Materyaller dijital olarak iletilecektir. Eğitim online olarak gerçekleşecektir.

Eğitimin WhatsApp Grubuna Dahil Olmak İçin Tıklayınız.

https://chat.whatsapp.com/KWEiaU3M2jGEKENxvlLYGm

 

Başvuru için tıklayınız.

 

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]