Otojenik Gevşeme Terapisi Eğitimi
Eğitimin Tanıtımı
Otojenik gevseme terapisi 1920’li yılların başlarında, Alman bir Psikiyatrist olan Prof.Dr.Johann Heinrich Schultz (1884-1970) tarafından bulunmuştur. Johannes Schultz (1884-1970), Autogenes Training (Yunanca auto: kendi kendine; genesis:yaratılış) terapi yöntemini, platonun felsefe öğretisinden esinlenerek oluşturmuştur.
Bilimsel alanda da itibar bulmuş olan bu metot, o zamandan beri doktorlar, psikoterapistler ve pedagoglar tarafından, psikolojik ve psikosomatik sorunlarda önleyici mükemmel bir yöntem olarak görülmekte ve uygulanmaktadır.
Faydaları
Otojenik egzersiz sayesinde çocuk ve gençler, belli konu üzerine ilgi oluşturabilmeyi ve dikkatini yoğunlaştırabilmeyi öğreniyor. Olaylar karşısında daha olgun hareket edebiliyor, sessizlik ve sakinliğini koruyabiliyor. Yaşamı tanımlarken doğru rehberlik alıyor. Bu da potansiyellerini ortaya çıkararak hayat amacının belirlenmesine yardımcı oluyor.Daha kolay öğrenme, yeniliklere açık olma, olumlu düşünce, yaşamı tanıma ve dengeleme açısından fayda sağlıyor.
7-17 arası çocuklar ve ergenlerde yapılan araştırmalara göre, bu yaş grubunun %20 si psikolojik rahatsızlık belirtileri gösteriyor. Bu belirtilerin arasında en yaygınları korku, depresyon ve sosyal davranış bozuklukları.
Çocuklar başarı baskısına negatif tepki gösterirken, agresyona ve hayal dünyasına kaçışa eğilim gösteriyorlar. Bilgisayar, bilgisayar oyunları ve cep telefonları hayatlarının en önemli parçası haline gelebiliyor.
Çocukların yaratıcı oyunlara yönelip konsantrasyon, öğrenme becerisi, özgüven geliştirip, kendilerini güvende hissedebilmeleri için içsel huzur ve denge gereklidir. Otojenik egzersiz kısa sürede, çalışmaları algılama, meditasyon ve sessizlik egzersizlerini de entegre ederek, önemli gelişmeler sağlayabilir. Yaş grubuna uygun çalışmalar da çocukların keyif almaları da çok önemlidir.
Çocuklar oynayarak vücut bilinci geliştirip, nefes alma ve kardiyovasküler sistem gibi beden fonksiyonlarını bilinçli bir şekilde tanırlar. Bu şekilde sağlıkları ile pozitif bir ilişki kurup, ona odaklanarak denge kurarlar. Bu denge onlara güç ve neşe verir.
Hedefler:
• Beden algısını güçlendirme
• Korkuyu azaltma
• Özgüveni güçlendirme
• Bağımlılık ve şiddet eğilimine karşı koruma
• Uyku problemlerini ve sınav korkularını giderme
• Kişisel gelişim ve olgunlaşma
• Öğrenme ve uygulama kapasitesini artırma
• Sağlıklı yaşam
• Kişisel becerilerini geliştirme ve sosyalleşme
• Konsantrasyon, davranış, konuşma ve motivasyon bozukluklarını giderme
Eğitimin İçeriği
- Otojenik gevşeme terapisi nedir ?
- Hedefler, olanaklar, sınırlar
- Egzersizin tarifi
- Egzersizin uygulanması
- Grup Çalışması
- Telkinler
- Sihirli kelimeler
- Supervision
Kimler Katılabilir
Ruh sağlığı ve eğitim alanlarında çalışan; psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, aile terapistleri, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları, ana okul öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri, aile hekimleri, fizyoterapistler.
Kontenjan
20 Kişi
Eğitim Süresi
2 gün, 16 Saat
Eğitmen
Eğitim Sonunda Verilecek Belge
Eğitim sonunda iki belge verilecektir:
1.Uygulayıcı Sertifikası (Ruh Sağlığı Derneği Onaylı)
2.Deutsches Institut für Entspannungstechniken und Kommunikation eğitmeni tarafından onaylı Uygulayıcı Sertifikası verilecektir.
Eğitim Ücreti
690 TL
Başvuru için tıklayınız.
Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.
Başarılar dileriz.
Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi