Çocuğun Cinsel İstismarında Psiko-Sosyal Yaklaşımlar Eğitimi
Eğitimin Amacı :
Çocuğun Cinsel İstismarı konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip olmak, cinsel istismara uğramış çocuklara yönelik psiko-sosyal yaklaşım ilke ve teknikleri hakkında uzmanlaşmak ve uygulama becerilerini kazandırmaktır.
Eğitimin İçeriği :
Bu eğitim seminerinde öncelikle çocuğun cinsel istismarının ne olduğu, çocuk cinsel istismarında sıklıkla kullanılan terimlerim neler oldugu açıklanacak, çocuğun cinsel istismarı konusunda dünyada ve ülkemizde yapılan çalışmalar detaylı olarak aktarılacaktır.
Çocuk cinsel istismarcılarının kimler oldukları, kaç gruba ayrıldıkları, genel karakteristik özellikleri ve davranış kalıpları hakkında bilgi verilecektir. Cinsel saldırganlar ile tercihsel cinsel istismarcılar arasındaki farklar irdelenecek, pedofili kavramı geniş biçimde ele alınacaktır. Pedofililerin çocuklarla ilgili motivasyonel süreçlerine ve fantazilerine değinilecektir. Çocuğun cinsel istismarında çevrim içi ve çevrim dışı kullanılan yöntemler ile cinsel istismar döngüsü geniş biçimde incelenecektir.
Cinsel istismara uğramış çocuğun fark edilmesi, uyarı sinyallerinin neler olduğu, cinsel istismara uğramış çocuklarla yapılacak görüşmelerde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve psiko-terapotik yaklaşımlar örnek vakalarla açıklanacaktır. Katılımcıların bizzat katılacağı yapılandırılmış örnek senaryo vakalarıyla uygulamalar gerçekleştirilecektir. Cinsel istismara uğramış olan çocukların aileleriyle yapılacak görüşmelere değinilerek, cinsel istismar olaylarının bildirilmesi konusu, katılımcılarla birlikte inter aktif şekilde ele alınacaktır.
Çocuğun cinsel istismarında önleyici rehberlik programları ele alınarak, gelişmiş ülkelerde yapılan programlardan örnekler sunulacaktır. Çocuğun cinsel istismarının önlenmesinde çocuklara yönelik verilecek eğitimim içeriği aktarılarak, çocuklara kazandırılması gereken temel beceriler ele alınacaktır. Katılımcılara, eğitimci tarafından kaleme alınmış olan ‘Çocuk Cinsel İstismarı: Tanımlar, Temel Kavramlar ve Psiko-Sosyal Yaklaşımlar’ adlı kitap ücretsiz olarak dağıtılacaktır.
Uygulama :
Bilgi aktarımı, rol-play, canlandırma, vaka incelemeleri, senaryoya dayalı yapılandırılmış vaka çalışmaları, odak grup çalışmalarını içerir.
Eğitim Süresi :
2 gün, 16 saat
Saat: 09:00-17:00
Kimler Katılabilir :
Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Sosyologlar, Meslek Elemanları, Üniversitelerin İlgili Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler, Bu Konuda Kendisini Geliştirmek İsteyenler.
Eğitim Ücreti :
KDV Dahil 770 TL
Eğitmen :
Eğitim Sonunda Verilecek Belge :
Katılım Belgesi (Ruh Sağlığı Derneği onaylı)
Başvuru için tıklayınız.
Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.
Başarılar dileriz.
Ruh Sağlığı Derneği & Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi
0216 428 7 546