Çocuk Evlilik Hayatını Nasıl Etkiler?
Yeni bir bebeğin gelişi ile evliliğinizin zarar görmemesi için neler yapılmalı? Her şeye kaldığı yerden devam etmek biraz zor olsa da çocuktan sonra da “eş” kalabilmek için yapılabileceklerin listesini sizler için hazırladık.
Yeni bir bebeğin gelişi ile evliliğinizin zarar görmemesi için neler yapılmalı? Her şeye kaldığı yerden devam etmek biraz zor olsa da çocuktan sonra da “eş” kalabilmek için yapılabileceklerin listesini sizler için hazırladık.
• Gün içinde 15 dakika bile olsa, eşinizle bebek dışındaki konularda sohbet etmeye vakit ayırın.
• Eşine sadece bebeğini ve getirdiklerini şikayet eden annelerden olmayın. Eşinizi bebeğinizle yaşadığınız keyifli zamanlara da dahil edin. Eşinize ailede kendine bir yer bulabildiğinden emin olun.
• Çoğu zaman çocuğuna yeterince ilgi göstermeyen babalarla değil, çocuğuna ilgi gösterilmesine izin vermeyen annelerle karşılaşılır. Eşinizin çocuğuyla zaman geçirebilmesi için ona fırsat tanıyın ve onlara yalnız kalabildikleri anlar yaratın. Yapacakları hatalarla ilgili onlara anlayış gösterin. Çocuklarının neye ihtiyacı olduğunu öğrenene kadar, babaların da anneler kadar hata yapma hakkı vardır.
• Erkekler ve kadınlar, bebeğin doğumundan sonra bazen eşlerinin yaşadıklarına benzeyen, bazen de farklı kaygı ve duygu değişimleri yaşar. Yaşadığınız değişimleri, kaygıları, beklentilerinizi eşinizle paylaşmaya özen gösterin. “Anlaşılmadığınızı” hissetmeniz, sadece yeterince “anlatamadığınızı” gösteriyor olabilir.
• Çocuğun dışında kalabilen bir yaşantınız mutlaka var olmaya devam etsin. Eşinizle size özel olan ve çocuktan önce keyif veren eski alışkanlıklarınızın bir kısmına sahip çıkın. Bu arada değişime hazırlıklı olun. Kaybettiğinizi düşündüğünüz hazlar yerine yenilerini koymaya, yenilikleri denemeye istekli olun.
• Evliliğin en önemli beslenme kaynaklarından biri, cinsel ilişkidir. Cinsel yaşamın sağlıklı sürdürülmesi ilişkinin önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla cinselliği, cinsel kimliğinizi, kadınlığınızı ve eşinizin erkekliğini unutmayın.
• Her şeyi tek başınıza ve mükemmel yapamazsınız. Kendinizden ve çevrenizden beklentilerinizi mantıklı bir düzeyde tutmaya gayret edin. Bebeğinizin bakımıyla ilgili yakınlarınızdan yardım alın. Bu şekilde evin dışına çıkabilmek ve nefes alabilmek için fırsat yaratabilirsiniz. Sizin mutlu olabilmeniz, nefes alabilmeniz, duygusal olarak beslenebilmeniz bebeğinizi de, eşinizi de mutlu eder.
• Arkadaşlarınızla, sosyal çevrenizle ve keyif aldığınız aktivitelerle (kitap okumak, film/televizyon seyretmek, resim yapmak, örgü örmek, vs.) bağınızı kopartmayın. Anne olduğunuz için tamamen farklı bir insan olmanıza gerek yok.
• Anne olmanız ve hayatınızdaki diğer roller arasında denge kurun. Mükemmel anne ve mükemmel ev kadını olmaya çalışmayın.
• Anne ve baba olarak bebeğe gösterdiğiniz sevgi ve ilgiyi, birbirinize de gösterin.
• Bir gözünüz her zaman evliliğinizde kalsın. Sorunlar çözülemez gözüktüğünde gecikmeden evliliğiniz için psikolojik destek alın.
0216 428 7 546