Dr. Bülent TANSEL
1975 yılında İzmir’de doğdu. 1997 yılında Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı Master Programını, ‘Üniversite Öğrencilerinin Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bu Maddelere Yönelik Tutumlarının İncelenmesi’ konulu tezle, 2006 yılında, aynı bölümde doktora Programını, ‘Emniyet Teşkilatında Kritik Görev Yapan Personelin Psikolojik Sağlığını Korumaya Yönelik Stres Boşalım Programını İçeren Bir Model Önerisi’ konulu doktora teziyle 2010 yılında tamamladı.
Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesinde 2006-2008 yılları arasında Gelişim ve Öğrenme Psikolojisi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma derslerini öğretim elemanı olarak yürüttü.
İngiltere, Almanya ülkelerinde kısa süreli ve 2011-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Misyonu (UNMIL) Liberya’da, iki yıl boyunca Araştırma ve Planlama Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yılı Haziran ayında Letonya’da düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Programına Grup Lideri olarak katıldı.
2013-2016 yıları arasında, Toros Üniversitesi İİSB Fakültesi, Psikoloji Bölümü’nde, Kriz ve Krize Müdahale Teknikleri, Bağımlılık Psikolojisi Derslerini öğretim görevlisi olarak, 2014-2016 yılları arasında, Mersin Adliyesi’nde faaliyet gösteren ceza ve hukuk mahkemelerinde psikolojik danışman olarak bilirkişilik görevini yürüttü.
2016 yılında İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısının ardından, olay sırasında görevli birincil ve ikincil travmatize olmuş TAV Özel Güvenlik A.Ş. personeline yönelik, uygulanan (Critical Incident Stress Debriefing, J. Mitchell, 1981) modelini geliştirdi. Türk kültürüne uyarlayarak oluşturduğu, Kritik Olaylar Sonrası Yaşanan Travmatik Stresin Anlamlandırılması Psiko-Eğitsel Grup Çalışmaları Programını uyguladı.
2016 yılı Eylül ayından beri Fransa’nın Lyon kentinde bulunan, INTERPOL Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Cinsel Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğünde Önleyici Faaliyetler Proje Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
Temel çalışma alanları; Travmatik Kriz, Kriz ve Krize Müdahale, Kriz Anında Arabuluculuk, Kritik Olaylar Sonrası Yaşanan Stresin Anlamlandırılması, Çocuk Cinsel İstismarı, Bağımlılık Psikolojisi ve Sentetik Uyuşturucular’dır. Belirtilen konularda akademik çalışmalar yapmış, ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelerde bildiriler sunmuş olup, yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
27-28 Ekim 2018 / Madde Bağımlılığının Gelişimi, Fizyolojik ve Psikolojik Etkileri, Psiko-Sosyal Yaklaşımlar Eğitimi’ne başvuru için tıklayınız.