Ruh Sağlığı

İntihar Haberleri İntiharı Kışkırtabiliyor!

İntihar Haberleri İntiharı Kışkırtabiliyor!Prof. Dr. Ercan Abay, ”Görsel yayında zaman zaman intiharlar animasyonlarla veriliyor. Bu durum intihara eğilimli olan kişilere yol gösterebiliyor” uyarısında bulundu.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Abay, son günlerde toplumun ruhsal bozukluğa bağlı intihar haberlerine ilgisinin arttığını söyleyerek, ”Görsel yayında zaman zaman intiharlar animasyonlarla veriliyor. Bu durum intihara eğilimli olan kişilere yol gösterebiliyor” sözleri ile medyanın konuya dikkatli yaklaşması gerektiği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Abay, ruhsal rahatsızlıkların gün geçtikçe artarak toplumun her kesimini etkilediğini ifade etti. Prof. Dr. Abay, şöyle konuştu:

”Günümüzde insanların yüzde 25’i, her 4 kişiden biri yaşamlarının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkilenir. Belli bir zamanda nüfusun yüzde 10’unda ruhsal hastalık görülür. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre, dünyada yeti yetimine yol açan ilk 10 hastalıktan 5’i ruhsal hastalıktır. Bu hastalıklar, yeterince tedavi edilemediğinde daha çok işlev, iş gücü kaybı ve ailesel sorunlara yol açar ve hastalığın yaygınlığı ve tedavi maliyeti artar. Dünya Sağlık Örgütü’nün öngörüsü 2020 yılında depresyon, kadınlar ve gelişmekte olan toplumlarda 1. sırada yeti yetimine yol açacaktır şeklindedir.”

Prof. Dr. Abay, Türkiye’de ruh sağlığı hizmetlerinin yetersiz olduğunu da ileri sürerek, ”Ruh sağlığı hizmetlerine ayrılmış yatak sayısı, Avrupa ülkelerinin gerisindedir. Türkiye’de 100 bin kişiye düşen ruh sağlığı uzman sayısı 1,7’dir. Türkiye Psikiyatri Derneği, bir ruh sağlığı yasa taslağı hazırlanmış ve 2006 yılında TBMM gündemine alınsa da bir gelişme olmamıştır” dedi.

ntv

Kim Psikoloji
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com
Gelişmelerden haberdar olmak için lütfen mail grubumuza üye olunuz:

Yorum Yap

Konuşalım

T: +90 216 428 7546
E: [email protected]