Madde Bağımlılığının Gelişimi, Fizyolojik ve Psikolojik Etkileri, Psiko-Sosyal Yaklaşımlar Eğitimi
Eğitimin Amacı :
Bağımlılık yapıcı maddeleri ve etkilerini tanımak, madde bağımlılığının gelişimi, beyin ödülleme sistemi ve bireylerin nasıl madde bağımlısı haline geldikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmak. Madde bağımlısı bireylere yönelik psiko-sosyal yaklaşım ilke ve teknikleri hakkında uzmanlaşmak ve uygulama becerilerini kazandırmaktır.
Eğitimin İçeriği :
Bu eğitim seminerinde öncelikle bağımlılığının ne olduğu, kaç gruba ayrıldığı, fenomen haline gelen madde bağımlılığı konusunda kullanılan terimlerim neler olduğu açıklanacak, madde bağımlılığı konusunda dünyada ve ülkemizde yapılan çalışmalar detaylı olarak aktarılacaktır.
Madde bağımlılığının ne olduğu, beyin ödülleme sistemi ve bireylerin nasıl madde bağımlısı haline geldikleri incelenerek, bağımlılığın gelişimi fizyolojik ve psikolojik etkileri geniş şekilde ele alınacaktır. Bağımlılık Yapıcı Madeler (BYM)’in neler oldukları, yeni nesil sentetik uyuşturucu maddelerin neler olduğu, fiziksel ve psikolojik etkileri, bağımlı bireylerin kullandıkları maddelerin özelliklerine göre davranış örüntüleri, yoksunluk belirtileri ile ilgili bilgiler verilecektir.
Madde bağımlısı bireylerin fark edilmesi, uyarı sinyallerinin neler olduğu, madde bağımlısı bireylerle yapılacak görüşmelerde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve psiko-terapotik yaklaşımlar örnek vakalarla açıklanacaktır. Bağımlı bireyleri tedaviye yönlendirme ve bağımlılık tedavi merkezleri hakkında bilgiler verilecektir. Bağımlılık odaklı görüşme, çoklu bağımlılık, bağımlı bireyleri destekleme ve güçlendirme becerileri incelenecektir. Bağımlı bireylerle görüşme, onları tedaviye yönlendirme, tedavi süresince ve tedavi sonrası sosyal yaşama tekrar uyum sağlama evresinde verilecek psiko-sosyal desteğin nasıl olması gerektiği, katılımcıların da yer alacağı yapılandırılmış senaryoya dayalı örnek vaka uygulamaları ile ele alınacaktır. Madde bağımlısı bireylerin aileleriyle yapılacak görüşmelere değinilerek, madde bağımlılığı olaylarının bildirilmesi konusu irdelenecektir.
Madde bağımlılığını önleyici rehberlik programları ele alınarak, yaşam becerilerini geliştirme eğitimleri, gelişmiş ülkelerde yapılan programlardan örnekler sunularak aktarılacaktır. Madde bağımlılığında hukuki sürece değinilerek, ülkemizdeki mevcut mevzuat hakkında da bilgiler verilecektir
Uygulama :
Bilgi aktarımı, rol-play, canlandırma, vaka incelemeleri, senaryoya dayalı yapılandırılmış vaka çalışmaları, odak grup çalışmalarını içerir.
Eğitim Süresi :
2 gün, 14,5 saat
Kimler Katılabilir :
Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Sosyologlar, Meslek Elemanları, Üniversitelerin İlgili Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler, Bu Konuda Kendisini Geliştirmek İsteyenler.
Eğitim Ücreti :
450TL + KDV (KDV Dahil 530 TL)
Eğitmen :
Eğitim Sonunda Verilecek Belge :
Katılım Belgesi (Ruh Sağlığı Derneği onaylı)
Başvuru için tıklayınız.
Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.
Başarılar dileriz.
Ruh Sağlığı Derneği & Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi
0216 428 7 546