Uçaktaki yolcu koltuklarında bir hayvana rastlamak pek sık görülen bir olay değil.
Ancak ABD’de kısa süre önce bir iç hatlar uçağına binenler bir hindiyle karşılaştı. Hindiler ya da diğer hayvanlar uçaklara pek sık binmeseler de, stresli durumlarda sorunlarının üstesinden gelmek için hayvan sevgisine yönelenlerin sayısı giderek artıyor.
Terapi hayvanları, ya da duygusal destek hayvanları olarak adlandırılan bu hayvanlar, normalde ruhsatlı uzman doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.
Sahibinin çektiği duygusal fırtınayı atlatmada büyük yardımı olan hindinin uçaktaki fotoğrafı ise sosyal medyada tam 1700 yorum aldı. Bunların arasında “Uçakta bebek istemediğim için başıma bu geldi!”, “Bu iş tuhaf olmaya başladı” ve “Evcil hayvan diye hindi alanın terapiye ihtiyacı vardır zaten” gibi yorumlar da vardı.
Sahibi Jodie Smalley, sadece bir buçuk saatlik bir uçak yolculuğuna çıktıklarını ve hindinin altını kuşlar için bebek bezi üreten bir firmadan aldığı bezle bağladığını söylüyor. Başından ayrılık ve ölüm acısı geçen Jodie Smalley, hindiyi yavruyken bulan arkadaşlarının getirdiğini ve duygusal açıdan zor bir dönemde sevgi ve bakım isteyen bir hayvanla uğraşmanın kendisine iyi geldiğini anlatıyor.
KANGURU VE DOMUZ
Ancak terapi hayvanlarına verilen iznin istismar edilmesinden şikayetçi olanlar da var. Haziran 2015’te bir kadın bir fast food restoranına bir kanguru yavrusuyla girmeye çalışınca Wisconsin’de kurallar değiştirilmiş.
2014’te ise yine ABD’de bir kadın yanındaki Hobie adlı domuzun etrafa pislemesi ve çıkardığı sesler yüzünden uçaktan indirilmiş.
New York Post’ta bir makale kaleme alan Charlotte Hays ise “evcil hayvanlarını normalde giremeyecekleri ya da istenmedikleri yerlere götürmek teşhircilik ve bencillik” diyor. “Yanınızda hayvanınız olmadan bir yere gidemiyorsanız, gitmeyin.”
BBC
Altunizade Mah. Kısıklı Cad. No: 108 Manolya Apt.
Çamlıca İSTANBUL
0216 428 7 546 (0216 HAT P KİM)
[email protected]
www.kimpsikoloji.com